Castaño
Castano Coleccion
Beskrivelse
Specifikationer
Beskrivelse
Castano Coleccion fra Bodegas Castaño er en spansk kraftig rødvin. Druerne kommer fra de gamle vinstokke Cepas Viejas, som gennemsnitligt groet på markerne i 41 år, hvilket giver rødvinen sin kraftfulde smag. Vinen er aromatisk og kompleks med smag af blåbær, brombær samt noter af kryddernelliker, vanilje og sort peber. Eftersmagen er lang og velstruktureret og med silkebløde tanniner. Denne rødvin er velegnet til kraftig og krydret mad som eksempelvis julemad, vildt, gryderetter eller mexicansk mad. Server ved en temperatur på 16-1 8 °C
Bodegas Castaño er en vingård beliggende i den nordlige del af Murcia-provinsen i det sydøstlige Spanien. Området er præget af et kontinentalt klima med temperaturer, der svinger fra helt ned til -4°C om vinteren og helt op til +42°C om sommeren. Antallet af solskinstimer i området er intet mindre end cirka 3000, og den årlige nedbørsmængde er samtidig meget lav. Området har altså nogle rigtig gode betingelser for at dyrke vin. Vingården har en stærk familietradition, som har rødder tilbage til 1950. Vingårdens ønolog, Mariano Lopez, har siden 1990´erne været dedikeret til at fremstille vin med høj kvalitet, som hovedsageligt er lavet på med den lokale druesort, Monastrell. Lopez eksperimenterer også med andre druer og arbejder altid på at optimere vinelskernes smagsoplevelse.
Om producenten
Bodegas Castaño er en vingård beliggende i den nordlige del af Murcia-provinsen i det sydøstlige Spanien. Området er præget af et kontinentalt klima med temperaturer, der svinger fra helt ned til -4°C om vinteren og helt op til +42°C om sommeren. Antallet af solskinstimer i området er intet mindre end cirka 3000, og den årlige nedbørsmængde er samtidig meget lav. Området har altså nogle rigtig gode betingelser for at dyrke vin. Vingården har en stærk familietradition, som har rødder tilbage til 1950. Vingårdens ønolog, Mariano Lopez, har siden 1990´erne været dedikeret til at fremstille vin med høj kvalitet, som hovedsageligt er lavet på med den lokale druesort, Monastrell. Lopez eksperimenterer også med andre druer og arbejder altid på at optimere vinelskernes smagsoplevelse.