Silvano Piacentini

Valpolicella Ripasso Superiore

En Valpolicella Ripasso produceres af de samme druer som en almindelig Valpolicella – Corvina, Rondinella og ...
Læs mere
Beskrivelse Specifikationer

Beskrivelse

En Valpolicella Ripasso produceres af de samme druer som en almindelig Valpolicella – Corvina, Rondinella og Molinara – men vinmosten får en 2. gæring på skaller fra produktion af Amarone-vine. Det giver ekstra karakter og fylde til den i forvejen runde vin, der lagres 15 måneder på fade af slavonsk eg og udvikler sig til en harmonisk, fløjlsagtig vin med flot struktur. Den er mørk rubinrød i glasset og dufter af mørke bær med et strejf af enebær. Smagen er frisk med saftig fugt og noter af hindbær og chokolade. Vi anbefaler den til kalv, gris, lyst fjerkræ, pizza, pasta og ost. Nyd den ved 16°-18°C.

Om producenten


Silvano Piacentini er grundlæggeren bag det italienske brand Gemma, som hører til i området Serralunga d’Alba i Piemonte. Piacentini er født og opvokset i Verona, og i 2015 besluttede han sig for at lave sin egen vinproduktion fra de bedste vinmarker i fødebyen. I dag inkluderer produktionen blandt andet Valpolicella Amarone, Amarone Riserva, Valpolicella Superiore Ripasso, Valpolicella Classico, Soave Classico, forskellige rosévine og Lugana hvidvin.
Se mere