Vanitá

Pecorino Terre di Chieti

Du forbinder nok mest Pecorino med den klassiske hårde fåreost med skarpere smag end Parmesan. Men Pecorino e...
Læs mere
Beskrivelse Specifikationer

Beskrivelse

Du forbinder nok mest Pecorino med den klassiske hårde fåreost med skarpere smag end Parmesan. Men Pecorino er også en ældgammel druesort, der bl.a. dyrkes i Abruzzo-regionen øst for Rom. Efter høst nedkøles og udblødes druerne, hvorefter de presses og lagres – ca. 80% på stål og ca. 20% på mindre egefade. I glasset er vinen strågul med grønne reflekser og en dejlig duft af hvid balsamico med noter af jasmin, pære og citrus. Smagen er frisk med en god syre og toner af grape, grønne æbler og krydderier fra egefadet. Nyd den ved 8-10°C som aperitif eller til fisk, skaldyr eller en skøn spaghetti alle vongole.

Om producenten


Fantinis vin kommer fra den forholdsvise unge vingård Farnese Vini, som takket være deres store passion og kvalitet har opnået status som en af de førende producenter af vin i det centrale- og sydlige Italien. Druerne vokser under de perfekte betingelser for vinavl, som sikrer vinens gode kvalitet og smag. Fantini står blandt andet for vinmærket Il Teo.
Se mere