Antonin Rodet

Bourgogne

En typisk Pinot Noir med purpurrød farve og dejlig duft og smag af både jordbær og kirsebær med svage noter a...
Læs mere
Beskrivelse Specifikationer

Beskrivelse

En typisk Pinot Noir med purpurrød farve og dejlig duft og smag af både jordbær og kirsebær med svage noter af krydderier. Tanninerne er bløde og vinen er velafbalanceret og let drikkelig. 1. gæring og malolaktisk gæring finder sted i åbne kar, hvorefter vinen pumpes over i rustfri ståltanke, hvor den lagrer 10 måneder. Nyd den ved 15-16°C til stegt fjerkræ, pasta og salater – eller prøv den ved 12-14°C til fisk.

Om producenten


Antonin Rodet er vinproducent og ”negociant” med base i Mercurey i Bourgogne-distriktet. Huset blev grundlagt i 1875 af Antoine Rodet, der indkøbte sine første druemoste fra lokale vinbønder i 1877, og vingården voksede senere med af hans søn, Antonin ved roret. I dag produceres en bred vifte af vin fra gårdens egne 80 ha vinmarker samt druer høstet af andre vinbønder i Beaujolais, Rhöne-dalen og Chablis. Alle vinhusets druer dyrkes med lavt udbytte.
Se mere