Silvano Piacentini

Amarone della Valpolicella

Denne vin fremstilles udelukkende af de mest modne kvalitetsdruer, der efter høst tørres fire måneder på træb...
Læs mere
Beskrivelse Specifikationer

Beskrivelse

Denne vin fremstilles udelukkende af de mest modne kvalitetsdruer, der efter høst tørres fire måneder på træbakker i et velventileret rum. Derefter presses de og macererer (udblødes) i 15-20 dage, inden de gæres.

Efter gæringen lagres vinen i 24 måneder dels på ’bottis’ af slavonsk eg og dels på franske barriques, og den lange lagring afrunder vinen og tilfører noter af vanilje, krydderier og en smag af både kirsebær og tørret frugt. Vinen har en flot struktur og lang eftersmag. Nyd den ved 16°-18°C.

Om producenten


Silvano Piacentini er grundlæggeren bag det italienske brand Gemma, som hører til i området Serralunga d’Alba i Piemonte. Piacentini er født og opvokset i Verona, og i 2015 besluttede han sig for at lave sin egen vinproduktion fra de bedste vinmarker i fødebyen. I dag inkluderer produktionen blandt andet Valpolicella Amarone, Amarone Riserva, Valpolicella Superiore Ripasso, Valpolicella Classico, Soave Classico, forskellige rosévine og Lugana hvidvin.
Se mere