Sådan finder du den rigtige dessertvin til din dessert
Vælger du altid den samme dessertvin til alle dine desserter? Dyk ned i indlægget, og få ny inspiration til dit valg af dessertvine.
En god dessert kræver også en dessertvin, som passer til alle smagsnuancerne i desserten. Men desserter kan have mange ansigter, så vi har parret de mest populære desserter med et par passende dessertvine.
Vin til desserter med chokolade
Om det er en dessert med chokolademousse, chokoladeis eller chokoladekage, så er den typer af desserter tit ret søde. Og skal du til at sætte tænderne i en sød dessert, skal du også have en sød dessertvin til.
Et oplagt valg til at danne par med din chokoladedessert er et godt glas portvin. Både en Ruby eller en Vintage portvin er gode valg til glasset, da de har den rette sødme med noter af solbær, chokolade og kanel. Disse portvine er et perfekt modspil til den søde chokolade.
Vin til desserter med frisk frugt
Smagsoplevelsen med frugtige desserter er tit kendetegnet ved frugternes naturlige syrer.
Friske bær er derfor ekstra lækre sammen med en boblende vin lavet på Moscato-druen. Vinen har tydelige frugtnoter af fersken, mandarin og druer, mens den også har en forfriskende syre. Det spiller rigtig godt sammen med frugtsmag og syrlighed fra dessertens friske frugter.
Vin til Crême Brûlèe, Panna Cotta og andre vaniljedesserter
Et eksempel på en dessert, hvor vanilje spiller hovedrollen, er den franske klassiker Crême Brûlèe. Crême Brûlèe består af vaniljecreme med et karamelliseret lag af sukker på toppen. Panna Cotta er en anden populær vaniljedessert, hvor vaniljecreme tilsættes husblas. Fælles for desserter med vanilje er, at de typisk - ligesom chokoladedesserter - er meget søde i smagen. Derfor kræver disse desserter også en sød dessertvin.
Sammen med en vaniljedessert er et glas Tawny portvin et sikkert valg. Portvin af typen Tawny er rig på blommer, honning og karamel, som går hånd i hånd med sødmen og vaniljen i både Panna Cotta og Crême Brûlèe.