Halloween edderkopper

4 personer, 2-3 stk. per person

En sjov lille lækker edderkop til børn og barnlige sjæle til Halloween. De er nemme og hyggelige at lave, og så smager de uhyggeligt godt.

Ingredienser:

300 g digestive kiks med mørk chokoladeovertræk

125 g smør

250 g flormelis

4 stykker lakridssnørrebånd rotella

40 g lyse chokoladeknapper

10 g mørke chokoladeknapper

Fremgangsmåde

Trin 1

Hæld smørret i en skål og begynd at piske det med et piskeris.

Trin 2

Tilsæt flormelis lidt efter lidt, og fortsæt med at piske.

Trin 3

Når cremen er godt pisket, er den færdig.

Trin 4

Fordel lidt af cremen mellem to kiks. Brug en sprøjtepose eller en dejskraber. Fortsæt med at fylde creme mellem to kiks, indtil der er creme mellem alle kiks. Gem lidt creme til at sætte øjnene fast.

Trin 5

Skær lakridssnørerne i 5 cm stykker. Læg fire stykker på hver side, så edderkoppen får 8 ben.

Trin 6

Læg meget lidt creme på den øverste kiks, og sæt to hvide chokoladeknapper fast som øjne.

Trin 7

Smelt de mørke chokoladeknapper i en mikrobølgeovn eller i et vandbad. Brug en tandstik til at lave en sort pupil i midten af de hvide øjne.

Trin 8

Nu er Halloween-edderkopperne klar. Velbekomme!

 

Tip

Du kan sagtens bruge en vegansk smør. Du kan også vælge at lade børnene dekorere edderkoppen med nogle glasurfarver, så det bliver nogle farverige uhyggelige edderkopper.