1. produkter
  2. kategorier
  3. mere end 39.000 varer
Kurv 0

Stormsikring af trampolin

Sådan sikrer du din trampolin i storm

Der er ikke nogen, der har lyst til at have naboens trampolin i haven, når vinden raser og blæser havemøbler, løse genstande og trampoliner rundt. Derfor er det vigtigt, at du sikrer din trampolin, hvis der er en storm eller et voldsomt blæsevejr på vej. I denne guide giver vi dig tips til, hvordan du kan sikre din trampolin i stormvejr ved hjælp af et stormsikringssæt og andre tiltag.

Pas på din trampolin i blæsevejret

Stormsikring til trampolin

Hvordan kan man sikre sin trampolin mod storm?

Med et smart forankringssæt kan du fastgøre din trampolin til jorden, hvis et skræmmende blæsevejr nærmer sig. Udover at fastholde din trampolin i stormen, hjælper et stormsikringssæt også med at gøre din trampolin mere stabil, når der hoppes på den. Nedenfor kan du se en step-by-step eller videoguide til, hvordan du bruger et sæt til trampolin stormsikring:

  1. Før de medfølgende stropper over rammen på trampolinen (0:02-0:17).
  2. Drej eller sæt pløkkerne så langt ned i jorden som muligt, så de står fast (0:18-0:34).
  3. Før løkken på stroppen omkring pløkkerne (0:35-0:40).
  4. Stram stropperne til, så de er helt spændte (0:41-0:48).
  5. Gentag ovenstående steps hele vejen rundt om trampolinen (1:03-1:09).


Tip! Hvis du vil gøre pløkkerne ekstra stabile i jorden, kan du grave et hul og fylde det med støbemix og derefter sætte pløkken i hullet (0:49-1:02). Antallet af pløkker skal passe til det antal ben, din trampolin har. I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at købe to stormsikringssæt.

Den nemmeste stormsikring af din trampolin er faktisk at tage den ned. Det kan virke som et stort arbejde, men det er den bedste måde at undgå, at trampolinen flyver væk og kommer til at ødelægge noget på sin vej gennem luften.

Andre tips til trampolin stormsikring

Selvom stormsikring til trampolinen er en god måde at sikre din trampolin i blæsevejret, så er der andre ting du kan gøre for at gøre den endnu mere sikker, når vinden puster. Her er flere tips til, hvordan du sikrer din trampolin bedst muligt i blæsevejret:

  • Tag trampolindugen af: Når trampolindugen er på, kan vinden bedre få fat under dugen og få trampolinen til at blæse væk.
  • Fjern sikkerhedsnettet: Det er godt at have sikkerhedsnet på trampolinen, men kraftig blæst kan nemt få fat i sikkerhedsnettet, så derfor kan du med fordel fjerne det under en storm.
  • Sæt trampolinen i læ: Hvis du har et sted i haven, hvor der er læ, kan du sætte trampolinen derhen. Det er dog stadig nødvendigt at bruge et stormsikringssæt for at sikre trampolinen.
  • Vend trampolinen på hovedet: Når trampolinen vender med trampolindugen nedad, er det sværere for vinden at få fat. Læg gerne en tung genstand ovenpå dugen for bedre sikring.
  • Bind trampolinen fast: Hvis det er muligt, kan du også bruge stærke reb til at binde din trampolin fast i noget tungt og solidt, der ikke kan blæse væk.


Mange af disse tips kan du bruge sammen med et stormsikringssæt. Hvis du gør flere af tiltagene, er der mindre risiko for, at stormens rasen går ud over din trampolin. Det er vigtigt, at du sørger for at stormsikre din trampolin for at undgå skader på genstande ved dig selv eller naboen.

Trampoliner

Når det ikke blæser, er en trampolin det sjoveste at have! På føtex.dk finder du et bredt udvalg af havetrampoliner, som både børn og voksne vil elske. Vi har også andre former for trampoliner til eksempelvis træning.

Hvornår skal man sikre trampolinen?

Du skal som minimum sikre din trampolin mod blæsevejr, hvis der meldes om kraftig blæst. Det er dog ikke altid, at man får fulgt med i vejrudsigten, så det kan være en fordel at gøre det, når du sætter din nye trampolin op. Når blæsevejret melder sin ankomst, kan du bruge nogle af de andre tips til at stormsikre din trampolin endnu bedre.

Hvis du gerne vil have en trampolin, der bliver på plads i blæsevejret, så er det en god idé at vælge en trampolin til nedgravning. Den er gravet ned og derfor tæt på jorden, så det er sværere for blæsten at få fat under dugen. Det kræver noget gravearbejde, men det er en god løsning til de problemer, det danske blæsevejr kan give.