1. produkter
  2. kategorier
  3. mere end 39.000 varer
Kurv 0

Sådan vedligeholder du din trampolin

Det er vigtigt, at du vedligeholder og efterser din trampolin korrekt, så sikkerheden altid er i top. Derudover er det vigtigt at vedligeholde din trampolin, så du kan have glæde af den i mange sæsoner. 

I guiden her vil vi give dig 5 tips til, hvordan du vedligeholder din havetrampolin, så du ikke skal bekymre dig om sikkerheden eller trampolinens levetid. 
 

En kvalitetstrampolin holder længere 

Hvis du gerne vil have en trampolin, der holder i mange år, så kan det godt betale sig at investere i en af god kvalitet. De bedste trampoliner har et stel fremstillet i et slidstærkt materiale, lange fjedre og en godt solid kantpude. Sørg også altid for at tjekke garantien på de forskellige dele. Så er du sikret det bedste udgangspunkt for en lang levetid på din trampolin.  

5 tips til at vedligeholde din trampolin


1. Placering af trampolin

For at have glæde af din trampolin i mange år, er det vigtigt, at du placerer den korrekt. Sørg for at trampolinen står på et jævnt underlag. På den måde bliver fjedrene slidt ligeligt, da trykket fra brugerne bliver jævnt fordelt. Ved at opstille trampolinen på et jævnt underlag, undgår du at belaste forskellige sektioner af trampolinen unødigt.
 

2. Brug trampolinen med omtanke

Når du til dagligt bruger din trampolin, så hop uden sko og uden genstande i dine lommer. Småsten og grus kan slide unødvendigt på trampolin dugen. Genstande i lommer kan også slide på dugen eller gå i stykker. Derudover anbefaler vi, at kun en person hopper på trampolinen ad gangen. Dette er med til at mindske slid og belastning på fjedrene. 
 

3. Lav løbende eftersyn af trampolinen

Det er vigtigt, at du jævnligt holder eftersyn af din trampolin – specielt hvis du har en model, der står ude hele året. Det danske vejr er hårdt for havetrampoliner, og derfor skal du jævnligt tjekke, at den er i tip-top stand.  

Tjek løbende trampolinen for løse eller ødelagte fjedre, slitage af kantpuden, bøjede stålrør og revner i trampolindugen for at undgå uheld. Er der huller, revner eller anden slidtage, så anbefaler vi, at du udskifter disse. 
 

4. Udskift fjedre og smør rammen

Fjedrene skal muligvis skiftes ud, hvis de er blevet for slappe. Alt efter hvor meget du bruger trampolinen, og den belastning (vægt) den bliver udsat for, skal du være opmærksom på, om det er på tide, at du udskifter dine fjedre. Derudover kan du smøre stellet, hvis den begynder at knirke. 
 

5. Beskyt trampolinen med et overtræk

Når I ikke bruger trampolinen, kan I med fordel bruge et beskyttelsesovertræk til at skåne den mod vind og vejr. Overtrækket forlænger trampolinens levetid, fordi solens nedbrydende UV-stråler ikke rammer den direkte. Derudover holder overtrækket snavs, fugleklatter og blade væk.
 

Vælg den rigtige havetrampolin

Er du på udkig efter en trampolin til haven? Havetrampoliner kommer i mange forskellige modeller og størrelser, og det er vigtigt, at du finder en, der passer til jeres behov. Hvis du vælger den rigtige trampolin, får du nemlig meget mere glæde ud af den.

Eftersyn af din trampolin 

Du bør efter hver sæson efterse din trampolin og sikre, at alle delene fungerer og ikke har unødig slitage. Mindst en gang om året anbefaler vi, at du løber følgende igennem: 

  • eterse møtrikker og bolte. Sørg for at de sidder stramt og sikkert

  • sørg for at kantpuderne dækker skarpe hjørne

  • tjek at måtte og skumbeskyttelse ikke har taget skade – specielt hvis din trampolin står ude året rundt

  • måtten skal tjekkes for løse syninger og mørning

  • efterse dugen og sørg for at der ikke er huller eller revner heri

  • udskift sikkerhedsnettet hvis der er huller eller anden slitage

  • slappe, knækkede eller manglende fjedre

  • bøjede eller ødelagte steldele. 

Ser ovenstående lovende ud, så kan du sagtens tage din trampolin i brug endnu en sæson, uden at foretage yderligere. 
 

Kan min trampolin stå ude om vinteren? 

Som udgangspunkt kan din trampolin godt stå ude hele året. Vi anbefaler dog, at bløde dele (som kantbeskyttelse, hoppedug og sikkerhedsnet) tages ned og opbevares sikkert henover vinteren. Stellet kan godt tåle at stå ude hele året - selvom holdbarheden forlænges, hvis du tager det ind om vinteren. 

Vælger du at lade trampolinen stå ude om vinteren, så er det vigtigt, at du løbende fjerner sne fra stellet. Hvis sneen ligger på trampolinen over en længere periode, kan fjedrene blive sløve og miste effekten.
 

EKSTRA: Sådan samler du din trampolin

Sådan graver du din trampolin ned

En nedgravet trampolin øger sikkerheden for dine børn. Derudover bliver den en mere integreret del af din have og ser langt flottere ud. Læs vores guide, så du bliver klogere på, hvordan du bedst nedgraver din trampolin. 

Populære brands